• ipon
  Voor classflow stip

  IPON, HET ONDERWIJS-INNOVATIE EN ICT EVENT

IPON, het onderwijs-innovatie en ICT event

● TB to IPON 2018 ●

Op woensdag 7 en donderdag 8 februari 2018 vondt, in de Jaarbeurs Utrecht, voor de negende keer de IPON plaats. Ook deze editie waren er weer vele nieuwe en innovatieve initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie & ICT.

IPON is al vele jaren de  informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op gebied van onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. Dit geldt voor educatieve methodes, leermiddelen maar ook voor hardware en software. Meer dan 100 workshops, presentaties en keynotes met onderwerpen als learning analytics, augumented reality, educatieve apps, social media in de klas, werken in de cloud, digitale identiteit, mediawijsheid, gamification, iPad-onderwijs, en flipping the classroom.

Promethean, Digibord-ICT, Miegroep, Activgroup en Digizoo waren aanwezig om iedereen te voorzien van de nieuwste innovaties in interactieve schermen en andere ICT oplossingen

IPON 2018

Onderwijsinnovatie & ICT

Wat wordt er nou eigenlijk verstaan onder onderwijsinnovatie en ICT? Deze lijst is een indicatie: Digiborden, digitaal toetsen, digitale leeromgevingen, flipping the classroom, leerlingvolgsystemen, leermiddelenbeleid, leren op maat, passend onderwijs, tablets & laptops, visie & implementatie, administratie & uitwisseling, dataondersteunend onderwijs, privacy, roosters & planning, 21e eeuwse vaardigheden, digitaal pesten, ict-bekwaamheid leraar, mediawijsheid, programmeren & maken, architectuur, hardware, ICT-beleid & planning, informatiebeveiliging, informatiemanagement en infrastructuur. De meer dan 100 presentaties en workshops van onderwijsprofessionals, experts, organisaties en bedrijven zullen meer inzicht geven in de belangrijkste innovaties op het gebied van leermiddelen, ict toepassingen en technische ondersteuning

img-brief-1
img-brief-1

Inspiratie. Met een uitroepteken!

Tijdens de IPON Leermiddelenbeurs 2018 staan de ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen en de producten en dienstverlening van educatieve uitgeverijen centraal. Hoe maak je van speciaal onderwijs een feest? Inspiratie. Met een uitroepteken! Daar draait het om. Een kind dat gemotiveerd is, doet vanzelf de ervaring op die het nodig heeft. In het passend onderwijs geldt dat misschien nog wel meer dan in het reguliere onderwijs.

Vooruitgand

Ook op de editie van IPON 2018 vond weer de Expertise Summit plaats. Dit programma binnen de IPON is met name gericht op het bestuur, directie, managers en schoolleiders vanuit het PO,VO en MBO onderwijs. Deelname leverde waardevolle informatie op voor scholen. Nieuw deze editie was het Coding & Makers Plein. Als bezoeker kon je over de schouders van leerlingen meekijken en ervaren hoe we onderwijs van de 21ste eeuw verder vorm gaan geven. Ook de IPON Awards 2018 werden weer uitgereikt. De IPON Awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers, digitale schoolborden, educatieve software, ict-beheer etc.

img-brief-1
img-brief-1

IPON 2018 Aftermovie

Heb je de IPON 2018 gemist en wil je graag een impressie krijgen van hoe het eraan toeging? Of wil je het IPON gevoel herleven? Met trots presenteerd IPON de aftermovie van IPON 2018. https://www.youtube.com/watch?v=JMs9xlZj3U8

IPON groep

Team work! Togheter everyone achieves more!

André, Richard en Danny, Digi-bord ICT, Miegroep en Digizoo

De producten van Promethean waren ook te zien op de ISE

tooltip-image-1

Klik op de pijlen om alle producten te zien

 • ActivPanel V6 (1)

  ActivPanel 2018

  Het nieuwste ActivPanel van Promethean geeft interactief lesgeven een nieuwe impuls in het scherpste beeld. Dankzij ActivConnect altijd direct klaar voor gebruik, met het gebruiksgemak van een tablet en een quicklink naar je eigen ClassFlow omgeving. Voeg gemakkelijk je favoriete apps toe. Zo heb je altijd met één touch de wereld binnen handbereik. Het ActivPanel is flexibel in gebruik, met wel 4 HDMI + 4 USB touch poorten sluit je eenvoudig devices aan en door het handige on-screen menu kun je gemakkelijk switchen. ClassFlow ActivConnect is naadloos geïntegreerd met ClassFlow, hèt meest innovatieve onderwijs platform. Met ClassFlow verbind je zowel binnen als buiten het klaslokaal docenten, leerlingen, digitale content en schooladministratiesystemen. Met nieuwe features als o.a. game-toetsen, badges en de Promethean marktplaats creëer je een inspirerende interactieve leeromgeving voor docent en leerling/student! ActivPanel 2018 is beschikbaar in de maten: 65 inch UHD 70 inch FHD 75 inch UHD 86 inch UHD De beste software gratis bijgeleverd! De ongeëvenaarde en bekroonde ActivInspire software en de nieuwste cloud-based software Classflow.nl zorgen voor een inspirerende en (inter)actieve deelname van alle gebruikers!

  Voorkant

  ActivSoundBar

  U kunt nu het geluid verbeteren met deze krachtige soundbar. De smalle behuizing past bij elk interieur en dankzij het heldere LED-scherm en de afstandsbediening is de soundbar eenvoudig te bedienen. Deze soundbar is ideaal voor 40" en groter en wordt aangesloten via een RCA-kabel.

 • ActivArena

  ActivArena pen set

  Deze set bestaat uit een teacher en een student pen, geschikt voor een AC2 bord. Voor gebruik van deze pennen dient er wel een firmware update uitgevoerd te worden. Op https://support.prometheanworld.com/article/?kb=1030 staat uitgelegd hoe u dit kan uitvoeren, ook is hier de juiste firmware te downloaden. Het uitvoeren van een firmware upgrade is altijd op eigen risico! Voor meer informatie neem contact met ons op.

Onze services

Geïnteresseerd en/of wil je meer weten over de ISE?

Onze ervaren adviseurs vertellen je er graag meer over.

+31(0)88 34 44 966